Mitt (inte så) perfekta liv!

Det här var första gången jag stiftade bekantskap med Sophie Kinsella, men absolut inte sista!
 
Enligt Instagram lever Kate Brenner verkligen det perfekta livet, med en våning i London, en glamourös karriär i PR-branschen och dagliga äventyr. Fast det är inte riktigt sanningen I verkligheten hyr Kate Brenner ett pyttelitet rum utan plats för kläder, pendlar långväga till sitt otacksamma assistentjobb och livet hon visar upp på sociala medier är inte hennes eget. Men det kan ju bli, någon gång. Eller?

En dag händer det värsta tänkbara: Demeter, Katies omåttligt lyckade chef, ger henne sparken. Katie tvingas lämna London och återvända till sina föräldrars gård på landsbygden. Väl där bestämmer hon sig för att börja om på nytt och använda sitt PR-sinne till att hjälpa föräldrarna förvandla gården till en lyxcamping för stressade stadsbor. Idén blir en succé, affärerna går strålande och Katie börjar faktiskt trivas med livet igen fram till den dag då en oväntad gäst checkar in: hennes gamla chef Demeter.
 
 
Humor, missförstånd och ett lätt språk som gav skönt läsflyt. Man märker inte att man behöver bläddra och plötsligt har man läst flera hundra sidor... Lägg sedan till en smula romantik och du har riktigt bra underhållning framför dig. Mitt (inte så) perfekta liv lämnar efter sig samma härliga känsla som en riktigt bra romantisk komedi. Jag hoppas någon plockar upp filmrättigheterna för det skulle verkligen bli min typ av film.
 
Jag gillar kontrasterna i det spännande Londonlivet och lugnet på landet, men också budskapet att man mår bäst av att vara den man är. Även om det kommer tillfällen i livet där man skulle vilja vara någon annan. Konflikten skildras med värme och humor och känslorna som Katie brottas med är något som jag tror de allra flesta kan känna igen sig i. 
 
 
 
 
 
 
1 Lena:

skriven

Den boken måste jag läsa framöver. Gillar verkligen Kinsellas böcker.

Kommentera här: