Reisa: Röda ögon

Reisa är första delen i den dystopiska serien Röda ögon och Emelie Kempes debut. Vill du veta mer om henne och vad hon har på gång klicka HÄR.
 
Världen är täckt av is. Solen har försvunnit och i mörkret föds skuggorna i natten, med glödande röda ögon och en omättlig hunger för människoblod. Under Stormen föds även en flicka, som får sitt namn efter den kvällen, Storm. Nyårsafton, tjugo år senare, attackerar Röda Ögonen Storms hem. Morgonen efter är huset färgat av död. Med hjälp av sin lillasyster Freiya leder Storm överlevarna till en ny plats, ett nytt hem. Men hur länge kan de fly från Röda Ögonen? Vem är den mystiska Kol och hennes krigiska klan? Och finns det ett sätt att tillsammans få ett slut på den eviga vintern?
 
 
 
Reisa är en både spännande och actionfylld debut. Boken är lättläst och har ett bra driv. Efter att ha läst de inledande kapitlen hade jag svårt att lägga den ifrån mig och det slutade med att jag läste ut hela boken samma dag. Jag får erkänna att mycket berodde det på att jag ville veta vad som skulle hända mellan huvudkaraktären Storm och den mystiska krigaren Kol. Laddningen mellan dem var härligt elektrisk och fick romanceälskaren i mig att jubla. För mig blir liksom alla böcker bättre när de har en romantisk subplot ;)
 
Storm en stark karaktär och agerar ofta vuxet för sin ålder. Men med tanke på att hon fått växa upp under en svår tid och axla ett tungt ansvar redan som ung, känns det realistiskt. Det var fint att läsa om hennes starka band till sin syster Freiya och hur det stärker henne.
 
När det kommer till världen och katastrofen den råkat ut för i form av de Röda ögonen, ser jag fram emot att få veta mer i kommande böcker. Det känns som vi ännu bara skrapat på ytan. Vad hände egentligen när vintern tog över och de Röda ögonen kom? Jag ser med spänning fram emot fortsättningen.
 
Tack till Emelie för boken.
 
 
Blev du också sugen på att läsa kan du beställa direkt från författaren eller via Bokus och Adlibris.
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0