Hett i hyllan #8

Då var det torsdag igen och dags för "Hett i hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor.
 
Så här skriver hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 

För ett tiotal år sedan var min absoluta favoritserie Mord i Sinnet. Serien bygger på Val McDermids böcker om poliskommissarien Carol Jordan och profileraren Tony Hill. Självklart började jag även hamstra böckerna, men tänkte vänta med att läsa dem lite och hinna glömma bort mördarna. För ett par år sedan läste jag första boken Sjöjungfrun sjöng sin sång, men sedan har det inte blivit något mer läst och det borde jag verkligen försöka ändra på.
 
Nästa bok är Under ingrodda ärr och handlar om försvunna tonårsflickor. Jag tror böckerna passar bättre för mig nu, för de senaste åren har jag blivit mer känslig för vad jag tittar på när det kommer till film och tv-serier. Risken är stor att Mord i Sinnet skulle bli alldeles för läskigt för mig.
 
 
 
 
 
 
1 Boklysten:

skriven

De böckerna blir jag lite nyfiken på.

2 Monika:

skriven

Jag älskade verkligen TV-serien, men har bara läst en enda av böckerna. Den gillade jag inte något speciellt... Så konstigt det kan bli.

Svar: Jag har läst flera av hennes fristående thrillers och gillat dem. Men om Tony Hill har det bara blivit en enda bok hittills :)
Bea, Sara och Judit

3 Lena:

skriven

Har aldrig hört talas om den serien. Kan nog vara spännande.

4 Sara:

skriven

Tv-serien tyckte jag om men jag är osäker på om jag har läst något av Val McDermid. Det var nog väldigt länge sen i så fall.

5 Marie Eggimann:

skriven

Jag såg tv-serien och då lockade inte böckerna sedan.

Kommentera här: