Bridget Jones Baby!

När den här boken landade i brevlådan som en överraskning från Forum förlag blev jag först lite förvånad. Efter allt snack om filmen med samma namn hade jag helt missat att det skulle komma en bok. Sedan tänkte jag att man kanske hade gjort en bok efter filmmanuset, för sånt händer ju. Dessutom tyckte jag att det förklarade att de första kapitlen nästan enbart bestod av dialog och inte så mycket miljöbeskrivningar, eller beskrivningar över huvud taget.
 
Då började jag vela kring om jag skulle se filmen först och läsa sedan eller tvärtom... ända tills en snäll Instagramföljare påpekade att i filmen ställs Bridget inför valet mellan Darcy och Jack, medan i boken är det återigen den slemmige Daniel Cleaver som dyker upp. Alltså såg jag filmen först, för medan Jack framstod som en riktigt sympatisk snubbe i de x antal trailers jag tittat på, är och förblir Daniel Cleaver en karaktär som jag stör mig på. Det visade sig vara ett bra val. Jag gillade filmen väldigt mycket och stördes inte av några eventuella spoilers från boken. Jag skrattade och skrattade och vid något tillfälle grät jag lite också. Sedan tog jag mig an boken.
 
Den ständiga singeln och närmast professionella gudmodern Bridget Jones känner den biologiska klockan ticka allt snabbare. Men vad ska hon göra? Man måste ju åtminstone vara två. Men efter ett par slumpartade möten med gamla bekanta - och några drinkar för mycket - är hon på klassiskt Bridget-manér plötsligt gravid. Kanske inte riktigt på det sätt som hon tänkt sig. Men ändå: hon ska få barn. Det blir en graviditet kantad av fet mat, hårresande råd från berusade singlar, kaotiska ultraljudsundersökningar, romantik, glädje och förtvivlan. Men framförallt den stora frågan: vem är far till barnet?
 
 
 
Många scener känns igen från filmen, eller är det tvärtom? Att många scener från boken kommer igen i filmen? I just det här fallet är jag inte riktigt säker. Det blir lite som hönan och ägget för mig. Är det någon som kan reda ut frågan åt mig skulle jag bli oerhört tacksam. Boken var hur som helst lättläst, rapp och rolig. Ibland går det nästan lite för snabbt. De tvåhundra sidorna flög förbi och för min del hade boken gärna fått vara lite längre. Nu tog den ungefär lika lång tid att läsa som det tog att se filmen. 
 
Bridget Jones är ändå alltid ett säkert kort när det kommer till chicklit och humor. Det är verklighetsflykt som är lika härlig som brutalt ärlig. Gillade du de tidigare böckerna om Bridget, eller om du bara har sett filmerna, så kan jag varmt rekommendera Bridget Jones Baby: Dagboken! 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Lena:

skriven

Den boken måste jag läsa.

2 Cinnamon:

skriven

Har du läst Mad About the Boy?

Svar: Nej, den har jag inte läst. Gillade inte riktigt tanken på att Mark Darcy skulle vara död ;)
Bea, Sara och Judit

Kommentera här: