Sekten på Dimön

Den här boken var jag riktigt nyfiken på redan när den släpptes. Men ni vet hur det är ... Så mycket böcker och så lite tid. När sedan Forum var snälla och skickade tredje delen, Sektens barn, till mig som en trevlig överraskning fanns det liksom inga anledningar att stå emot längre.
 
På en dimmig och vindpinad ö utanför Bohusläns kust har en New Age-rörelse slagit sig ner. Den karismatiske ledaren Franz Oswald har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa kroppens naturliga balans.

Sofia Bauman har precis avslutat sina universitetsstudier och dras till ViaTerra. Men när sommaren ger vika och höstdimman driver in över ön börjar Sofia undra om hon blivit indragen i en sekt...
 
 
Vid första anblicken ser boken ganska diger ut, men sin storlek till trots så flög sidorna fram. Spänningen är skickligt uppbyggd och ger ett härligt driv genom hela boken. Den var med andra ord väldigt svår att lägga ifrån sig när man väl hade börjat läsa.
 
Karaktärer och miljöer är vältecknade. Till en början målas en idyllisk bild upp. Sofia faller för den, det gör jag också. Men så börjar något skava och sakta blir verkligheten grymmare och farligare. Samtidigt är det intressant att läsa hur en ledare som Franz Oswald kan få människor att vända sig emot varandra och behandla varandra så illa. Som karaktär är han oerhört fascinerande. Effekten han har på människor går verkligen igenom boksidorna och påverkar mig när jag läser. Han är som en karaktär man älskar att hata. Som man vill ska försvinna för gott, men samtidigt inte kan få nog av.
 
Sekten på Dimön är perfekt sommarläsning. Underhållande, lättläst och fängslande. Den passar utmärkt i solen för skulle man vara i behov av en kall rysning av obehag lite då och då för att svalka sig, får man gott om dem.
 
Jag ser med spänning fram mot uppföljarna!
 
 
 
 
 
1 Lena:

skriven

Måste verkligen läsa den här serien för den verkar så spännande.

2 Joelinda:

skriven

Tänkte precis som du - och nu håller jag som bäst på med den första boken så jag vågade bara snabbskumma igenom din recension :-)

3 Anonym:

skriven

Nu blev jag sugen på att läsa den här serien😊

4 Anonym:

skriven

Nu blev jag sugen på att läsa den här serien😊

5 Alicia:

skriven

Har bara läst första boken men tyckte verkligen om den då den behandlar ett av mina mest spännande områden, sekter. Dock undrar jag lite över vad de andra böckerna behandlar, självklart är man inte klar med sekten bara för att man har tagit sig ur den men tyckte ändå att historian kändes ganska uttömd vid slutet!

Kommentera här: