Heroine

EN BELÄGRAD FÖRORT. EN FÖRSVUNNEN KVINNA. EN TIDSFRIST PÅ 24 TIMMAR. 

Tunnelbanan har brunnit och varken bussar eller ambulanser kör längre in i Stallhagen. De kriminella gängen har tagit över, och när en polisbil sprängs i luften sätter polisen stopp för alla uttryckningar.

Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd. 

Kriminalinspektör Zack Herry vid Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning. 
 
 
Mons Kallentoft och Markus Lutteman är tillbaka med en riktig bladvändare. Det är spänning från början till slut och jag slukade den här boken snabbare än någon av de tidigare delarna i serien, faktiskt snabbare än vad jag läst något på mycket länge. Kanske var det själva upplägget på boken, tidsfristen på 24 timmar, som gjorde den omöjlig att lägga ner. I så fall var det ett genidrag! Och trots att jag har gillat de tidigare delarna i Herkulsesserien måste jag säga att med den här fjärde boken hoppade serien upp till en av mina favoriter inom deckare och spänning. Enda nackdelen med att ha slukat boken så snabbt är att väntan på nästa del kommer att kännas som en mindre evighet. Men den som väntar på något gott ... 
 
Böckerna om Zack Herry och hans kollegor är kanske inte något för den som gillar mysdeckare. Stundtals är handlingen både rå och brutal. Men är man förtjust i actionthrillers med högt tempo och överraskningar kan man inte hitta något bättre i Sverige i dag. Letar ni spänning till hängmattan i sommar rekommenderar jag att ni påbörjar den här serien med en gång! Den blir bara bättre och bättre.
 
Ett stort tack till Bookmark för boken och en eloge för fantastisk utgivning. Era böcker håller inte bara hög kvalité och innehåller massor av läsnjutning, alla de vackra omslagen förvandlar min bokhylla till ett konstverk. (Vilket är superbra eftersom bokhyllor täcker all ledig väggyta hemma hos mig och gör det omöjligt att få plats med något annat.)
 
 
1 Lena:

skriven

Har bara köpt första boken i den här serien.

Kommentera här: