Hett i hyllan #16

I dag är det torsdag och jag hänger på "Hett i Hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor.
 
Så här skriver hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
Är det något vi ha gott om i Sverige så är det riktigt bra deckarserier. För ett par år sedan lyssnade jag på Springfloden av Cilla och Rolf Börjlind. Jag tyckte den var så pass bra att jag började samla på mig nästkommande delar. Men något mer av författarduon har jag inte läst än. Näst på tur står den här:
 
 
 
Marseille. En kvinna hittas styckad och nergrävd i ett strövområde. Hon har tidigare arbetat på en cirkus som target girl för en knivkastare. Hennes död skakar om en nära vän till den före detta polisen Tom Stilton. Tillsammans åker de ner till Frankrike för att ta reda på vad som ligger bakom det brutala mordet.

Stockholm. En tulltjänsteman hittas hängd i sitt hem. Polisen konstaterar snart att det rör sig om ett fingerat självmord och sätter dådet i samband med ett parti droger som tullen beslagtagit.

Olivia Rönning dras ofrivilligt in i mordet på tulltjänstemannen och börjar följa andra vägar än huvudutredningen. Motivet till mordet leder henne in i kretsar som tjänar grova pengar på att mjölka det svenska välfärdssystemet.

När Tom och Olivia inser att mordgåtorna är sammanflätade tar de hjälp av varann för att lösa dem.

 
 
 
 
 
1 Hanneles bokparadis:

skriven

Ny titel för mej.

2 Boklysten:

skriven

Den har jag läst och tyckte den var OK.

3 Sara:

skriven

Den har jag också oläst i hyllan men jag har inte läst första boken heller.

4 fasligtsja.blogg.se:

skriven

Den låter ju spännande =)

5 Monika:

skriven

Jag har inte ens börjat läsa den här serien än. Det är inte klokt.

Kommentera här: