Hett i hyllan #17

Torsdag igen och jag hänger på "Hett i Hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor.
 
Så här skriver hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
Man vet att en bok stått oläst länge när den hunnit ges ut på nytt fast under ett annat namn och av ett annat förlag. I mitt fall pratar jag om Rov av Sharon Bolton utgiven på Telegram förlag. Men boken har senare utkommit hos Modernista under namnet Offer.
 
 
 
När Tora flyttar till Shetlandsöarna är hon väl medveten om att hon kommer att behöv tampas med ett kallt klimat såväl som ogästvänliga människor: en inte bara fysisk, utan också psykisk isolering. Men hon hade aldrig kunnat drömma om att hon skulle gräva upp ett stympat kvinnolik på sin tomt, och därigenom dra fram flera mörka hemligheter - och en oroväckande legend - i ljuset.
Märkena på kvinnans kropp är otäckt lika en typ av ristningar som finns utspridda över hela ön. Och Toras efterforskningar visar att kvinnor med en illavarslande regelbundenhet försvinner härifrån.
Vad har hänt dessa kvinnor? Och varför varnar hela lokalbefolkningen - inklusive hennes man - Tora och uppmanar henne att lägga sin »besatthet« åt sidan? Ju längre hon kommer i sina efterforskningar, desto mer tvivlar hon på att hon någonsin kommer att lämna ön med livet i behåll...
 
Det är här är den enda boken av Bolton jag har i oläst-hyllan. Bland mina lästa böcker står fyra böcker om Lacey Flint och Daisy i kedjor. Sedan finns det ett par som står på önskelistan. Men då borde jag verkligen läsa Rov först...
 
 
 
 
Boklysten
2017-06-22 @ 16:11:29
URL: http://boklysten.blogspot.se/

Den blir jag definitivt nyfiken på.

Lena
2017-06-22 @ 16:16:31
URL: http://https://lenasgodsaker.blogspot.se/

Jag har bara läst en bok av Bolton. Den var riktigt bra så det blir säkert fler lästa framöver.

Monika
2017-06-22 @ 17:19:25
URL: http://bokslut.blogspot.com/

Den står i min hylla också. Oläst. Och hyllvärmare :)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0