Hett i hyllan #10

Då var det torsdag igen och dags för "Hett i hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor.
 
Så här skriver hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 

 
 
I dag tänkte jag visa upp ett loppisfynd som stått i min olästhylla i några år nu. Precis som så många andra gillar jag Jane Austen och tyckte att hon fick en alldeles för kort författarkarriär innan hon gick bort. Samma år som hon dog (1817) påbörjade Jane Austen romanen Sanditon. Tolv kapitel hann hon skriva. Många år senare bestämde sig en av författarens beundrarinnor att skriva klart romanen och boken utkom för första gången 1975.
 
Handlingen kretsar kring den kloka och charmiga Charlotte Heywood. Inom henne pågår en strid mellan det klara förnuftet och hennes förkärlek för romantik. När hon gästar familjen Parker i Sanditon, en engelsk badrort, blir det inte bara promenader, te och bad. Lycksökare smickrar, avundsjuka härjar men så finns också chans till sann kärlek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Bina's Books:

skriven

Den skulle även jag gärna läsa. Man funderar ju över om det märks i texten när den nya författaren tar över!?

Min hett i hyllan finns här:
https://binasbooks.wordpress.com/2017/03/16/hett-i-hyllan-14/

2 Hanneles bokparadis:

skriven

tänk, oläst i min hylla, har glömt...

3 Hanneles bokparadis:

skriven

(jag har också Austen-tema)

4 Boklysten:

skriven

Den känner jag inte till.

5 Marie Eggimann:

skriven

Det är ingen bok jag känner igen

6 Monika:

skriven

Åh, jag hade inte kunnat sluta fundera över om det blev som Austen hade tänkt sig :o

7 Lena:

skriven

Den boken har jag inte hört talas om. Har inte läst något av Austen än, men har tre av hennes böcker i bokhyllan och har tänkt läsa åtminstone en under året.

8 Sara:

skriven

Jag gillar Austen men den här hade jag faktiskt ingen koll på.

9 Bokstund:

skriven

Åh, den låter ju jättebra! Faktiskt aldrig hört talas om den, och jag älskar verkligen Jane Austen. Hon har alltid varit en stor inspiration för mig.

Kommentera här: