Hett i hyllan #11

Torsdag och dags för "Hett i hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor.
 
Så här skriver hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
Det var under sommaren mellan högstadiet och gymnasiet som jag fick upp ögonen för chicklit. Två favoritförfattare dök snart upp. Marian Keyes och Jane Green. Det ledde till att jag fortsatte att köpa på mig deras böcker på svenska, även sedan min passion för chicklit svalnat något. Resultatet blir en massa olästa böcker och en av dem tänkte jag dela med mig av i dag.
 
 
 
 
 
När Hollys första kärlek Tom omkommer i en fruktansvärd terrorattack ställs hennes liv på ända. På ytan tycks hon leva det perfekta livet men hon har alltid känt en saknad efter något mera. En saknad efter en själsfrände så som Tom hade varit. För att sörja och minnas Tom bjuder Holly in sitt gamla kompisgäng sedan skoltiden på middag. De hade alla varit goda vänner med Tom men i takt med att åren gått har kontakten mellan dem blivit allt mer sporadisk. Det blir en kväll som, med hjälp av mycket vin, får dem att inse att deras vänskap fortfarande består. De upptäcker också att trots att de alla har sina egna problem att bekämpa står de inför ett gemensamt öde: om ett år fyller de 40 och om livet någon gång ska ta en ny riktning så är det nu.
 
 
 
1 Monika:

skriven

Jane Green har jag faktiskt aldrig hört talas om, trots att jag läste ganska mycket chick-lit förut.

2 Boklysten:

skriven

Har nog aldrig läst något av Jane Green.

3 Sara:

skriven

I slutet av 90-talet läste jag en bok av Jane Green. Jag minns det bara för att jag tyckte att den var så dålig! Men det var inte den här. Keyes har jag läst ganska många böcker av men nu var det några år sedan sist.

4 Sara:

skriven

Kanske borde kolla upp den här eftersom jag är 39, snart 40!

5 Marie Eggimann:

skriven

Jag har nog inte läst något av henne men tror det finns en bok i hyllan av henne.

6 Lena:

skriven

Har läst några böcker av Jane Green för ett antal år sedan, men inte denna.

Kommentera här: