Hett i hyllan #12

Torsdag och dags för "Hett i hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor.
 
Så här skriver hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
I dag delar jag med mig av ett inköp från bokmässan 2015. Jag har hört så mycket gott om Melina Marchetta och inte minst om hennes fantasyserie. Ändå är den fortfarande oläst. Inte verkar uppföljaren ha kommit ut på svenska heller. Synd, då jag ogillar att hoppa fram och tillbaka mellan svenska och engelska när jag läser en serie. 
 
 
 
I tio år har Finnikin levt i exil. Han har inte varit i hemlandet Lumatere sedan den kaotiska tid då kungafamiljen blev brutalt mördad och en förbannelse lades över landet. Nu håller förbannelsen Lumateres folk fångna inom rikets gränser och hindrar de som tvingades fly att återvända hem. 

På Finnikins resor för att hjälpa Lumateres utsatta exilbefolkning träffar han Evanjalin, en ung kvinna som hävdar att hennes drömmar kan leda honom till Lumateres rättmätiga tronföljare, den enda som kan häva förbannelsen. Hon hävdar också att Finnikins pappa, den forne kungens hedersvakt, inte dog i Lumatere utan sitter fängslad, och tillsammans ger de sig av för att rädda honom. Och Lumatere.
 
Vad tycker ni? Verkar det lovande?
 
 
 
1 Sara:

skriven

Jag tycker inte heller om att hoppa mellan svenska och engelska när jag läser serier men ibland får man ju vänta så länge på en översättning så då är det svårt att låta bli. Jag har bara läst Jellicoe Road av Marchetta. Den tyckte jag om men den här boken har gått mig förbi och lockar inte mig så mycket. Men om du läser den och öser lovord över den så kanske...

2 Monika:

skriven

Just det ja, jag skulle ju läsa mer av henne och då tänkte jag ju faktiskt specifikt på just den boken :)

3 Marie Eggimann:

skriven

Ja den finns också oläst hos mig, köpte den då det skrev så himla mycket bra om boken.

4 Lena:

skriven

Den där har jag funderat på att läsa.

5 Annelie:

skriven

Jag hoppade mellan språken. Kände mig osäker på om de andra delarna kommer att översättas då första boken funkar som ensambok (det gör inte del 2 och 3).

Kommentera här: