LitterturRäven!

I dag har vi fint besök från uppstartarna av den rävolutionerande bokboxen LitteraturRäven. Bokboxar är vanligt förekommande och mycket populära i bokvärlden, men i Sverige har de lyst med sin frånvaro. Det blir det ändring på nu! /Beas Bokhylla

 

Va roligt att få gästblogga lite här! Vi får väl börja med att berätta lite om oss LitteraturRävar, och vad vi gör givetvis.

Vi som ligger bakom LitteraturRäven är Johanna och Rebecca, vi är 27 respektive 22 och bokfantaster, kattälskare och spelnördar av rang. Vi bor i det natursköna Bengtsfors, men som med alla små orter så finns det inte direkt ett överflöd av jobb här och då vi gärna vill bo kvar här fick vi ta saken i egna händer.

 
 
 Att starta ett företag inom böcker var för oss en självklarhet eftersom vi båda älskar att läsa och alltid har gjort det, men det svåra var att komma på en idé som är hållbar här ute i de dalsländska skogarna. ;)

Först funderade vi på att öppna en bokhandel men den tanken övergavs ganska fort, dock fortsatte den här idéen att utvecklas i tysthet under det kommande året och skapade till slut allt det som LitteraturRäven är idag!

- "Ja, men vad är då LitteraturRäven?", frågar ni er själva.

Just nu är LitteraturRäven ett litet företag med en bokbox där vi fokuserar på att få indieförfattare och mindre bokförlag att nå ut till fler läsare, för vi tycker att det finns många guldkorn att hämta utanför de stora bokförlagen. Vi strävar efter att öka intresset för läsning, inte bara för den ovana läsaren utan också för läsaren som är fast i samma gamla genre och därför vill vi inte låsa oss till endast en genre.
Planen för tillfället är att utöka med en bokbox för barn och vi hoppas kunna erbjuda folket fler olika boxar i framtiden! Och utöver fler boxar har vi så ofantligt många idéer för företaget som vi vill genomföra, men vi får ta en sak i taget, haha.

 

Det har inte varit helt lätt att starta företag och som tur är så har vi haft varandra som stöd under den här processen, unga och HSP är inte optimalt i företagsvärlden men vi hittar lösningar och gör på vårt sätt. "Alla sätt är bra, utom de dåliga" har man ju hört och det lever vi definitivt efter! Men det har varit mödan värt för att få den här chansen att arbeta med något vi tycker är kul, och att själva få hitta böcker som vi annars kanske inte hört talas om.

Men nu ska vi inte ta upp mer av er tid! Besök oss gärna på litteraturraven.se för att se våra tidigare boxar, där finns också länkar till vår webshop, blogg och alla våra sociala medier om ni vill följa oss!

// J & R

 

STORT TACK till LitteraturRäven för att ni ville tipsa om er bokbox! Visst låter den spännande? Gå in på hemsidan och beställ er månadsbox redan idag!

1 Joelinda:

skriven

Vilket otroligt roligt initiativ! Lycka till, tjejer. Jag blir så himla glad när jag ser unga entreprenörer och driftiga människor!

Kommentera här: