Skugga över månen

Förra året läste jag Ekens dotter av Annah Nozlin. En jättemysig fantasyserie med en avslutning som jag älskade! Självklart har jag ända sedan dess sett fram emot hennes nya serie - Miras Saga.
 
Hennes ögon skvallrar om en hemlighet som ingen vill veta. 

Den föräldralösa flickan Mira blir återigen hemlös när hennes hus brinner ner och hon tvingas klara sig själv. Trots att det är förbjudet dras hon till den yngsta prinsen av blodet Arkin Zain. Prinsen som göms undan av sin egen familj. Ett sekel har passerat sedan kriget mot kung Jalpesh och trädälvorna har lämnat de Nordliga kungadömena. Efter många år har två trädälvor nu återvänt.
 
Kanske är det ödet, som stjär-norna styr, som gör att Mira följer med när prinsen rymmer från slottet i Kebca. Storkonungen ut-fäster en väl tilltagen belöning till den som återlämnar hans son och det lilla sällskapet jagas genom skogarna. En skugga fördunklar månen och inte ens skogens vinterväktare vet vad det är, bara att skuggan är något som är djupt fel.
 
 
Precis som författarens tidigare serie så var det här en magisk berättelse som man snabbt kom in i. Den blev aldrig långtråkig och det var lätt att hitta läsflyt i texten. Boken är  underhållning för varierande åldrar. Jag skulle verkligen ha gillat att läsa något sånt här i de tidiga tonåren, men uppskattade den nog lika mycket nu.
 
Skugga över månen är en lovande start på vad jag hoppas ska bli en riktigt härligt fantasyäventyr. Jag ser fram emot att fortsätta läsa serien och få svar på några av alla de frågor som väckts, för att inte tala om cliffhangern som avslutade boken.
 
Mer om författarens första serie kan ni läsa HÄR och HÄR.
 
 
 
1 Lena:

skriven

Låter spännande.

Kommentera här: