Döden på Nilen

Det är inte bara Nora Roberts enorma utgivning som jag sakta men säkert försöker ta mig igenom. Agatha Christie är också en författare jag vill läsa mer av - allt till och med. Jag läser dem inte i någon speciellt ordning utan börjar med de olästa böckerna i hyllan i väntan på att jag ska köpa fler att uttöka samlingen med. Den här gången föll valet på Döden på Nilen, som jag köpte i Bookmarks snygga nyutgåva förra sommaren.
 
Ett nygift, ungt par reser genom Orienten på sin smekmånad. Båtfärden utmed Nilen kunde ha varit en romantisk flykt från vardagen, men blir i stället en katt och råtta-lek när mannens rasande ex-flickvän envisas med att förfölja paret vart de än beger sig. Med på båten finns även detektiven Hercule Poirot. När ett mord begås ombord, ställs Poirot inför ett av sina svåraste fall någonsin.
 
Det här var ett riktigt klurigt fall för Hercule Poirot, ett med en ganska oväntad lösning. I alla fall vet jag att jag tyckte det när jag såg en filmatisering för en massa år sedan. Säkert närmare femton år. Och därför har jag inte kunnat glömma det helt. Mycket av detaljerna hade självklart gått förlorade, men dessvärre inte själva avslöjandet. Frågan var om jag någonsin skulle glömma det och därför valde jag att läsa boken ändå. Jag ville ju kunna sortera in den i min hylla med lästa Agatha Christie-böcker.
 
Döden på Nilen (inbunden)
 
Döden på Nilen är en klassisk pusseldeckare med ett stort persongalleri. Definitivt en av Agatha Christies bättre mordmysterier. Intrigerna är många och miljöerna exotiska. Jag gillar mordgåtor där handlingen är förlagd till en speciell och lite isolerad plats, så ingen utifrån kan vara förövaren. I det här fallet en lyxångare som flyter fram på Nilen. En riktigt bra plats för ett mord eller två! Sakta men säkert nystas varje karaktär upp och motiv kommer upp till ytan.
 
 
 
 
 
1 Lena:

skriven

Oj, den boken var det länge sedan jag läste sist.

Kommentera här: