En sax i hjärtat

I måndags hade vi bokcirkelträff och boken som togs upp för diskussion var pusseldeckaren En sax i hjärtat av Marie Bengts. Boken fick ganska höga betyg övelag och hamnade på ett snitt över sju på en tiogradig skala.
 
Året är 1957. Sömmerskan Hannah Lönn har rest till Eneby i Småland för att ta hand om sin faster Lilly som stukat foten, men sommaridyllen skakas snart av ett mord. En av medlemmarna i byns syjunta hittas mördad med en sax i bröstet. En charmig pusseldeckare där den självständiga och färgstarka Hannah Lönn tillsammans med polisen jagar efter mördaren bland den lilla ortens hemmafruar, gårdsägare och konditoribiträden.
 
En sax i hjärtat var helt klart en välskriven debut, men enligt mig fanns det partier som blev lite sega. Boken hade kunnat kortats ner och handlingen kunde kommit igång tidigare. Berättelsen hade en stort galleri av karaktärer och några av oss fick ibland lite svårt att hålla isär vissa av dem.
 
Själva mordmysteriet anade jag mig till lösningen på ganska tidigt, även om jag inte visste alla bakomliggande motiv och faktorer som spelade in. Men det förklarades bra på slutet och inga frågetecken fanns kvar när jag hade avslutat boken. Den lämnade en trevlig känsla efter sig och jag läser gärna mer om Hannah Lönn i framtiden.
 
En sax i hjärtat (inbunden)
 
 
 
 

Kommentera här: