Hemligheter Små

För över ett år sedan fick jag äran att testläsa ett romancemanus av en då ny bekantskap - Christina Schiller. Nu sitter jag här med ett signerat ex i handen av den slutgiltiga versionen. Kärlekshistorien mellan Daniel och Alexandra. Det känns stort! Riktigt nyfiken var jag också eftersom det var så längesedan jag läste och Christina har jobbat om manuset många gånger sedan dess.
 
Så här i efterhand kan jag bara lugnt konstatera att allt hårt arbete hon lagt ned, både på egen hand och med stöd av redaktör, har lönat sig. För en liten romance-diamant har slipats fram!
 
Tiden har stått stilla i den värmländska småstaden Forsberga. Men för Alexandra är ingenting sig likt. 

För tio år sedan lämnade Alexandra sin hemstad. När hennes mamma blir sjuk tvingas hon återvända till barndomsvännen Daniel, till blomsteraffären hon älskade men också till de smärtsamma minnen hon flytt från.

Mötet med det förflutna rör upp starka känslor och dessutom visar det sig svårare att bevara gamla hemligheter än hon trott ...
 
 
 
Anledningen till att jag är så förtjust i romance som genre är att den får mig att känna. Sorg, glädje, förälskelse, pirr i magen, frustration, ångest. Ibland allt på en och samma gång. 
 
Hemligheter Små var inget undantag. Det var mycket känslor som for igenom mig när jag läste om Alexandra och Daniel. Christina har gestaltat dem väl och jag upplevde både sorgen och förlusten, men också förälskelsen som spirade mellan huvudkäraktärerna. Berättelsen bjöd på en härlig emotionell resa. Den både berörde och förförde.
 
Behöver jag säga att jag redan längtar till nästa boksläpp. Nej, tror inte det va ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: