Hett i hyllan #14

I dag hänger jag på "Hett i Hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor.
 
Så här skriver hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
Veckans bidrag är en sådan där bok som syntes väldigt mycket när den kom och det var därför jag senare plockade upp den på en loppis, glad i hågen över ännu ett bokfynd. Men har den blivit läst... Nej, såklart inte. Boken heter Gargoylen och är skriven av Andrew Davidson.
 
En man kör av vägen och brinner praktiskt taget upp. På en brännskadeklinik träffar han en kvinna som avslöjar att de varit älskande en gång. Hon är konstnär med gargoyler som specialitet: stenstatyer av groteska fantasiväsen. Så börjar hon berätta historien om deras liv tillsammans och om kärlek som utspelar sig i andra delar av världen, över tid och rum. Under berättelsens gång uppstår kärleken mellan dem på nytt.
 
Någon som har läst?
 
 
 
 
 
1 Monika:

skriven

Hm, ja, den är hyllvärmare hos mig också ;)

2 Sara:

skriven

Jag känner igen den men har inte läst den och har den inte i hyllan...

3 Boklysten:

skriven

Den ligger oläst i bokhyllan hos mig också.

Kommentera här: