Inte för nära

Jubilee Jenkins har en mycket ovanlig form av allergi: hon är allergisk mot närkontakt med människor. Efter att en kyss nästan tog livet av henne i high-school har hon isolerat sig i sitt hem i nio år. Men när hennes mamma dör och inkomsterna sinar är hon tvungen att möta världen igen för att kunna säkra en inkomst. Hon får jobb på det lokala biblioteket, och lär känna människor, bland dem Eric och hans problemtyngde son Aja. Eric och Jubilee dras till varandra, men Jubilee vet att en romantisk relation är utesluten. Hon kämpar med sina nyfunna möjligheter och begränsningar, och frågan är om hon är beredd att satsa på ett liv på riktigt?

Inte för nära är en romantisk, berörande, riktig feelgood-historia om att ta risker för att kunna leva livet fullt ut. Karaktärerna är byggda med både djup och humor, och jag älskar deras små egenheter. Jubilee med sin kärlek till böcker, Aja och hans besatthet med telekinesi och oviktigt vetande, Eric och hans försök att med alla medel återknyta kontakten med sin avvisande tonårsdotter, för att inte nämna några riktiga original till personer på biblioteket där Jubilee jobbar. Och trots att den allergi Jubilee lider av i berättelsen inte finns på riktigt känns historien äkta rakt igenom tack vare allt det genuint mänskliga som händer både i större händelser och i detaljerna.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: vissa förlag, som Lavender Lit, kan man läsa utgivningen av helt utan att sålla på förhand, för man vet att man kommer att få noga utvalda pärlor till böcker!

 

 

 
 
 

 

 

 

1 Kristina:

skriven

Det här låter som en riktigt mysig bok, helt i min smak! :)

Kommentera här: