Hett i hyllan #20

Så var det torsdag igen och jag hänger på "Hett i Hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor. Jag närmar mig tjugo hyllvärmare som jag visat upp under året och när jag ser tillbaka på tidigare böcker inser jag att en del av dem faktiskt blivit lästa. Inte många, inte ens majoriteten, men några. Och jag vill påstå att det är den här utmaningens förtjänst. Lite längre fram tänker jag presentera exakt hur många som blivit lästa.
 
Så här skriver Monika om "Hett i hyllan": Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
Kändisar som skriver böcker. Något som kan locka både vana läsare och de lite mer blygsamma till att shoppa böcker. För visst blir man nyfiken? Jag blev i alla fall det när jag snubblade över nyheten att Josephine Bornebusch släppt en ungdomsbok. Så rolig som hon är så måste boken vara helt hysteriskt kul, eller?
 
Nja, det vet jag ju inte förstås. Efter som den har stått oläst i min hylla ganska länge. Finns det någon annan där ute som läst?
 
 
 
Det enda som Rut inte gillar hos sig själv är sitt namn. Och det är ju trots allt hennes föräldrars fel. Rut är nämligen självsäker, klarsynt och lite smartare än alla andra. Det här är inget hon kan rå för - hon är helt enkelt född fenomenal! 

Vid Ruts sida finns bästa kompisen Magda - en mytomanisk, översexuell hypokondriker helt utan spärrar - och den störige sportfånen Abbe. Fast om sanningen ska fram är Abbe ganska schysst och en solklar tiopoängare. Men för Rut finns det viktigare saker att tänka på, hon är nämligen nördigt intresserad av statistik och andra världskriget och på gränsen till besatt av Anne Franks dagbok. Därför skriver hon själv:

"Hittills lever jag ett väldigt odramatiskt liv. Jag har aldrig behövt fly från nazister och ingen jag känner har suttit fängslad i ett gårdshus. Inte ens min bror, som typ borde sitta fängslad gör det, så jag är fullt medveten om att denna dagbok kanske inte kommer vara helt späckad av spänning. Men jag kommer bjuda på exakthet. När någon hittar min dagbok, om ca 100 år, då ska alla luckor vara ifyllda, allt ska vara glasklart. Så om du läser det här är jag förmodligen redan död." 

Men Ruts liv visar sig vara allt annat än odramatiskt. Det hela börjar med att den populära, ytliga Kattis paraderar runt i skolan i ett par nya jeans. När Rut försöker motarbeta Kattis hybris blir allt fel, och snart är Rut ansvarig för att få iväg hela sin dysfunktionella klass, med allt från lajvare till låtsasgangsters, på en skolresa. Frågan är bara vart fan de ska åka?
 
 
 
 
Boklysten
2017-09-07 @ 09:46:11
URL: http://boklysten.blogspot.se/

Den känner jag inte till.

Marie Eggimann
2017-09-07 @ 17:07:28
URL: http://eggetbok.blogspot.se/

Nu kommer jag inte ens på vem det är.

A ROOM OF MY OWN
2017-09-07 @ 17:28:26
URL: http://mrscalloway.blogspot.se

JB är nog roligare i Solsidan, tror jag

Fröken Christina

Den var bra tyckte jag. Lite smårolig och en besatthet av Anne Frank som blir central.

Monika
2017-09-07 @ 20:19:29
URL: http://bokslut.blogspot.com/

Den kände jag nog inte till, men jag håller med; hon är väldigt rolig.

Lena
2017-09-08 @ 17:27:00
URL: http://https://lenasgodsaker.blogspot.se/

Den var riktigt okej.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0